YÖK'ten son dakika açıklaması Üniversiteler ne zaman açılacak belli oldu. Üniversite eğitimlerinin erteleme kararı duyuruldu.

Yüksek Öğrenim Kurumu başkanlığından yapılan son dakika açıklama detaylarını aktarıyoruz. Ana okulu, İlköğretim, Lise, üniversite eğitimi görecek öğrenciler için son gelen resmi açıklamaları okuyucularımızın dikkatine sunmak istiyoruz. Konu detayına göre Üniversite öğrencileri yakından ilgilendiriyor. Bu kapsamda 2020 ve 2021 eğitim öğretim döneminde eğitim görecek öğrenciler ilişkin olarak üniversitelerde eğitim tarihinin 1 Ekim 2020 tarihine kadar ertelendiği ifade edildi.

Duyuruyu YÖK Başkanı Yekta Saraç tarafından açıklandı. Üniversitenin eğitim öğretim takviminin 1 Ekim tarihine alınmasının ardından yeni eğitim dönemi Ekim ayından sonra açıp açmayacağı da henüz netlik kazanmadı. Çünkü pandemi olarak ilan edilen korana virüsün Türkiye genelindeki vaka sayıları 1200 civarında olmakta. Dinamik süreçte, vakalarının seyrine göre yeniden değerlendirilecek. resmi açıklamaları aktarmaya devam edeceğiz. Milli Eğitim Bakanlığı da geçtiğimiz gün okulların açılacağı tarihi açıkladı. Açıklamanın detayları şu şekilde;

MEB OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı son dakika açıklamasına göre okullarda eğitimlerin ilk ilk önce uzaktan eğitim sistemi ile başlayacağını aktardı. Eba TV ve internet aracı ile gerçekleşecek eğitimlerin ardından yüzyüze eğitim şekli 21 Eylül 2020 tarihinden itibaren başlayacağı ifade edildi. Öğrenciler 21 Eylül 2020 tarihinde eğitimler kademeli bir şekilde yapılacak. Bu konudaki detaylar yakın zamanda kamuoyuna duyurulacak ve bizde için olsa okuyucularına gelişmeleri an ben aktarmaya devam edeceğiz Lütfen bize sosyal medya hesapları üzerine takip etmeyi unutmayınız.

Editör: TE Bilisim