Ülkemizde bilindiği üzere pek çok işlem artık e-devlet kanalı üzerinden yapılmaktadır. e-Devlet üzerinden yapılan işlemlerde mezuniyet bilgisi, diploma bilgisi, sicil kaydı vb. gibi pek çok şey otomatik olarak çekilmekte olup diploma ile ilgili yapılacak işlemlerde adayların karşılarına bazen Kaydınız başarıyla oluşturulmuştur. YÖK'ten mezuniyet bilginiz dönmemektedir. hatası çıkmaktadır. Peki bu hatanın net bir çözümü var mıdır? Nerelerde karşımıza çıkmaktad.r

Askerlik ve Öğretmenlik Başvurusu

E-Devlet üzerinde yapılan en çok işlemlerden bir tanesi askerlik tecili, askerlik başvurusu, askerlik celp seçimi, ücretli öğretmenlik başvuruları olmak ile beraber bu alanlarda sık sık diploma ile işlem yapıldığından dolayı diploma hatası en çok bu işlemlerde karşımıza çıkmakta ve işlem gerçekleşirken Kaydınız başarıyla oluşturulmuştur. YÖK'ten mezuniyet bilginiz dönmemektedir hatasını almaktayız. Peki bunun için bir işlem var mı?

YÖK Mezuniyet Araması Yapınız

e-Devletten öncelikle bu hatayı aldığınızda arama bölümüne gelerek YÖK Mezuniyet yazın ve mezuniyet belgenize ulaşmaya çalışınız. Eğer mezuniyet belgeniz karşınıza çıkıyorsa her hangi bir sorun yok ve sisteme mezuniyet bilginiz işlemiş olup Kaydınız başarıyla oluşturulmuştur. YÖK'ten mezuniyet bilginiz dönmemektedir hatasının kalkması için birkaç saat sonra aynı işlemi yeniden deneyiniz. Ancak YÖK mezuniyet araması yaptığınızda lisans diplomanıza yönelik her hangi bir bilgi göremezseniz üniversite öğrenci işleri ve YÖK arasında iletişim kurmanız ve hatanın giderilerek diplomanızın sisteme işlenmesini talep etmeniz gerekmektedir.