2020 ve 2021 eğitim öğretim döneminin başlamasına haftalar kala üniversite eğitimleri uzaktan mı olacak yüz yüze mi olacak konusunda çok önemli bir gelişme yaşandı. Dünya genelinde etkisini halen gösteren koronavirüs salgının eğitim alanında etkilerinde Milli Eğitim Bakanlığı okullarda 21 Eylül tarihinde yüz yüze eğitimlere başlayacağını aktarmıştı.

MEB'e bağlı okullarda 31 Ağustos tarihinde Eba Tv üzerinden ve TRT Kanallarından internet ortamından online eğitimler devam ediyor. Üniversitelerdeki uygulama için Yüksek Öğrenim Kurumu tarafından tavsiye kararı bekleniyordu. Yüksek öğrenim Kurulu Başkanlığı Eğitim Öğretim Dairesi Başkanlığı yeni korona virüs salgını eğitim öğretim süreçleri için bir yazı yazdığı belirtildi. 

ÜNİVERSİTELER UZAKTAN EĞİTİM KARARI ALACAK MI?

Açıklamada İl Pandemi Kurullarının görüşünün alınması ve Rektörlük tarafından kararın verilmesine ilişkin Sağlık Bakanlığına sorulan görüşte mümkün olduğu kadar teorik eğitimlerin  uzaktan online olarak yapılmasını uygulamalı eğitimlerin ise ertelenmesini zorunlu olan uygulamalı eğitimler için ise gerekli tedbirlerin alınarak yüz yüze yapılmasına karar verildiği aktarıldı. Tavsiye kararının ardından Üniversitelerin eğitimleri nasıl devam ettireceği konusunda yeni kayıt yaptıran öğrencilerine ve kayıt yenileme işlemleri yapan üniversite öğrencilerine duyurması beklenmektedir.