Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) bu sene ilki gerçekleştirilecek. Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren sınavın tarihi belli oluyor. Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) ne zaman yapılacak? YKS sınav tarihi belli oldu mu? Öğrenciler sınav giriş yerlerini ne zaman öğrenebilecek? Haberimizin devamında detaylara ulaşabilirsiniz.

2018 yılında ilk kez düzenlenecek olan Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) için milyonlarca aday ve ailesi heyecanlı bir bekleyiş içinde. Öğrencilerin sınava nerede gireceği ile ilgili henüz Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nden (ÖSYM) bir duyuru yapılmadı. Fakat bu açıklamanın kısa bir süre içerisinde yapılması bekleniyor. Peki öğrenciler sınav giriş yerlerini ne zaman öğrenebilecek?

YKS SINAV GİRİŞ BELGELERİ AÇIKLANMA TARİHİ BELLİ OLDU MU?

Üniversite giriş sınavı 2018-2019 dönemi itibari ile Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) adını alarak sistem değişikliğine gitmişti. YKS den önce Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) iki kademeli olarak üniversite adaylarına uygulanıyordu. Sınava az bir vakit kalması ile üniversite adayı öğrencileri ve ailelerini büyük bir heyecan sardı. 30 Haziran ve 1 Temmuz tarihleri arasında 2 kademeli olarak gerçekleştirilecek olan Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) ilk oturum olan temel yeterlilik sınavı 30 Haziran'da, alan sınavları ise 1 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek. ÖSYM den sınav yerleri ile ilgili henüz bir açıklama gelmiş değil. Fakat bu açıklamanın kısa süre içerisinde yapılacağı tahmin ediliyor.