Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanan duyuruda Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru tarihleri ve sınav tarihleri açıklandı. Yapılan bu açıklamayla beraber de YKS başvuru kılavuzu yayımlandı ve adayların sınav öncesinde ya da başvuru sırasında dikkat etmesi gereken kurallara değinildiği gibi, sınav merkezine gelişte adayların yanında bulunduramayacağı araç gereçlere de yer verildi. Daha önceki uygulamalarda adayların sınava girerken yanlarında otobüs kartı, kemer ile sınav salonlarına girişlerinin sağlanamayacağına değinilmiş ve bilgilendirmeler gerçekleştirilmişti. YKS katılımcısı adaylar, yanlarında kemer / toka veya otobüs kartı ile sınava giriş yapamıyorlardı. Bu uygulamadan vazgeçilerek yks kuralları için bazı düzenlemeler yapıldı ve adaylara bilgilendirmeler son duyuruda ulaştırıldı.

Bu düzenlemeyle beraber sınav binalarına, başörtü için kullanılan boncuklu veya boncuksuz toplu iğne, metal para, anahtarlıksız basit ev anahtarı, ulaşım kartı, basit tokalı kemer, basit tel toka ve basit pirsing ile adayların girişine olanak tanınacak.

Başvurular alınmaya başladı, son tarih 6 Mart 2019

YKS için son başvuru tarihi 06 Mart 2019 olarak aktarılıyor. Adaylar bu tarihe kadar başvurularını online olarak ÖSYM web adresinden yapabilecekleri gibi, okumakta ya da mezun olduğu okullardan da gerçekleştirebilecekler. Okullardan yapılan başvurularda, adaylardan 10 TL işlem ücreti tahsil edilecektir. Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren bu sınav için tüm bilinmesi gerekenler, sınav kılavuzunda detaylıca aktarılmış durumdadır. Sitemiz isinolsa.com üzerinden YKS ile alakalı tüm bilgilendirmelere ve kılavuzlara erişim sağlayabilirsiniz.

iOS> Tıklayınız

Android> Tıklayınız

Instagram' da bizi takip etmek için tıklayınız.

Editör: TE Bilisim