Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile her sene Mart ayında düzenlenen Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) bu sene 12 Mart 2017 Pazar günü saat: 10.00'da yapıldı. 2 milyon 300 bine yakın adayın girdiği YGS'de bilindiği gibi 09.45 kuralından dolayı yurdun dört bir yanında adaylar sınava giremedi ve okul bahçelerinde göz yaşlarına boğuldu.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)'nin bitmesi ile adaylar şimdi de sonuçların açıklanmasını bekliyor. Peki YGS ne zaman açıklanacak? Açıklandı mı? YGS açıklanma tarihi belli oldu mu?

GÖZLER 28 MARTTA

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarını 28 Mart 2017 tarihinde kamuoyuna duyurması beklenmektedir. Yaşanabilecek problemlerden dolayı YGS sonuçlarının birkaç günlük gcikme ile de açıklanabileceği olası tahmin durumlarında yer almaktadır.

LYS'YE GİRMEK İÇİN YGS'DEN KAÇ PUAN ALMAK GEREKİYOR

Dört yıllık bölümlerden birisini okumak isteyen bir üniversite adayının Yükseköğretime Geçiş Sınavından kaç puan alması gerekmektedir. Bilindiği gibi LYS'ye başvuru yapabilmek için adayın YGS'den baraj puanını alması gerekmektedir. Baraj puanı ve üzerini alan adaylar LYS'ye girebilir.

YGS BARAJ PUANI KAÇ

LYS'ye girebilmek için adayların YGS baraj puanı olan 180'i alması gerekmektedir. 180'den düşük alan adaylar LYS'ye giremeyeceği gibi yine üniversite giriş puanları açıklandığında puanlarına okul puanı eklenmeyecektir.