Her sene üniversite hayali kuran öğrencilere Mart ayında Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Haziran ayında da Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) düzenlenmekteydi. YGS ile LYS'nin kaldırılacağı belirtilirken sonunda merak ile beklenen açıklama geldi. Buna göre üniversite hayali kuran öğrenciler artık Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YÖKS)'e girecektir.

Üniversiteye geçiş sınavı artık Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YÖKS) oldu. Peki YÖKS'de kaç soru sorulacak, YÖKS sınavı detayları nelerdir.

YÖKS KAÇ SORU SORULACAK

Üniversiteye gitmek isteyen öğrenciler artık Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YÖKS)'e girecek. Peki YÖKS'de kaç soru sorulacak. Buna göre sınav iki farklı oturumda yapılacak ve 80 sorunun sorulması beklenmektedir.

Sınav iki oturumda yapılacak ve Haziran ayında yapılması beklenmektedir. İlk yapılacak olan sınavda Türkçe dersi ile Matematik dersi ağırlıklı olacak ve ikinci oturumda ise daha çok LYS türünde alan konuları sorulacak. İkinci oturumda edebiyat, coğrafya, fen bilimleri ve matematik soruları adaylara yöneltilecektir. YÖKS sınavı hakkında yeni detaylar geldikçe aktaracağız.

TÜM EĞİTİM HABERLERİNİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim