Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi her sene lise son öğrencileri ile lise mezunları için yaptığı Yükseköğretime Geçiş Sınavı bu hafta sonu yapılacak. Gelen müracaatlara göre bu sene ki Yükseköğretime Geçiş Sınavına 2017 yılında 2 milyondan fazla aday girecek. 2 milyon adayın gireceği YGS sınavında toplam 350 bin kişi görev alacak.

GÖREVLİSİ SAYISINDA REKOR ARTIŞ

Yükseköğretime Geçiş Sınavına her sene iki milyona yakın ya da iki milyondan fazla aday katılmaktadır. Ancak genel olarak bilindiği gibi sınav salonlarında toplam 2 gözetmen bulunmaktaydı. YGS sınavı hakkında çıkacak dedikoduları engellemek ve kopya skandallarının önüne geçmek için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi gizli öğrenci görevlisi başvurularını da aldı. Bu sene rekor bir şekilde görevli sayısında artış olacak ve toplam 350 bin kişi görev yapacak.

ÖĞRENCİ KILIĞINDA GÖZLEMCİLER

Hafta sonu yapılacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavına iki milyondan fazla aday katılacak. Katılan adaylar arasında öğrenci kılığında gözlemciler de girecek. Bu gözlemciler öğrencileri inceleyecek ve öğrencilerin yaptıklarını not edecek. Diğer öğrenciler sınav esnasında kimin gözlemci olduğunu anlamayacak ve gözlemci sınav esnasında hiçbir şeye müdahale edemeyecek.

Sınavın sonunda gözlemci not etmiş olduğu gözlemlerini sınav raporuna yazacak ve raporlar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezine gönderilecek. Bu şekilde YGS'de kopya çekilme olasılığı da sıfıra indirilmiş olacak.
Editör: TE Bilisim