Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçalrı bugün açıklandı.YGS'de Türkiye birincisi ve altıncısı Başkent Ankara'dan çıktı. İşte Türkiye birincisi ve altıncısı.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, 2016 yılı YGS sonuçlarını açıkladı. YGS Türkiye birincisi ve altıncısı ise Ankara'dan çıktı. YGS birincisi Hasan Sabri Melihcan Erol, çok fazla soru çözülmesinde fayda olduğunu belirterek, "Bu, bütün işimizin bu olduğu anlamına gelmiyor açıkçası. Yapmamız gereken oradaki kavramları öğrenmek, anlamak. Soru ise en çok nerede hatalar yapıyorum gibi stratejiler belirlemek için çözmemiz gerekiyor. Bu kavramları öğrenebilmek için de merak olması gerekiyor. Eğer meraka sahipseniz zaten etrafa baktığınız her an ders çalışıyorsunuz aslında. Lamba nasıl duruyor, arabanın tekerleğini inceliyorsunuz. Evrendeki düzeni görmeye başlıyorsunuz. Derslere ders olarak bakmamak gerekiyor açıkçası" ifadelerini kullandı. 

Erol, netlerin önemli olduğunu, Türkçe'de iki yanlışı olduğunu ve sosyalde 3 yanlışı olduğunu ifade etti. Erol, elektrik-elektronik bölümünü tercih etmeyi istediğini açıkladı. 
Erol'un annesi Nilüfer Erol ise, "Çok mutluyum, gururluyum. Diyecek bir şey bulamıyorum, devamını istiyorum. Destek olmaya çalıştık. Elimizden geleni yaptık. Okumayı, öğrenmeyi sevdiği zaman zaten çocuk alıp başını gidiyor" dedi. 
Hasan Sabri Melihcan Erol'un mutluluğunu annesi Nilüfer Erol ve küçük kardeşi Hatice Erol da paylaştı. 
Nesibe Aydın Eğitim Kurumları Kurucusu Nesibe Aydın, başarılarını birbirlerine kenetlenerek yaptıkları çalışmalara borçlu olduklarını belirterek, "Öğrencilerimizle birlikte bu sınavlara imza atmak için birbirimizle kenetleniyoruz. Çocuklarımız severek, isteyerek hedeflerini belirlemiş çocuklar. Şu anda Türkiye birincisi ve Türkiye altıncısı bizim kurumumuzdan" dedi. 

YGS-2 puan türünde Türkiye altıncısı olan Kağan Ege Karakuş ise, "YGS-1 puan türünde de sekizinci oldum. Başarımı istikrara borçluyum, ilişkilerimizin güzel olmasına, aileme, öğretmenlerime borçluyum. Her gün bir hedef koyuyorum kendime. LYS var önümüzde, düzenli çalışmaya devam edeceğim, konu tekrarı ve soru çözerek hedefime ulaşmayı hedefliyorum. Tıp okumak istiyorum, Hacettepe Tıp Fakültesi hedefim" diye konuştu. 
Editör: TE Bilisim