Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile TEOG sınavı kaldırıldı. Bu açıklamadan sonra YGS ile LYS'nin de kalkacağı yorumları yapılmaktaydı ve sonda bu sınavlarında kaldırıldığı belirtildi. YÖK Başkanı Yekta Saraç bugün merak ile beklenen yeni üniversiteye giriş sınavının ne olduğunu belirtti.

YÖK Başkanı Yekta Saraç üniversiteye giriş sınavının adı ne olacak, YÖKS sınavının detayları nasıl olacak, YÖKS sınavı kaç oturumdan oluşacak, YÖKS sınavı ne zaman yapılacak gibi tüm soruların yanıtlarını verdi.

YÖKS Sınavı Ne Zaman Yapılacak

Üniversiteye giriş için yapılan Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YÖKS) sınavın Haziran ayında olacağı belirtildi. Adaylar üniversiteye giriş için yapılacak bu sınava sadece iki oturumda girecek ve aldıkları puan ile üniversitelere yerleşecek.

Sınavda Ders Dağılımları

YÖKS sınavının ilk oturumunda Türkçe ve Matematik dersleri adaylara sorulacak iken ikinci oturumda Edebiyat, Coğrafya, Matematik ve Fen Bilimleri sorularının alan ile ilgili bölümleri sorulacaktır.

Puanlar İki Sene Geçerli Olacak

Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YÖKS)'ün şöyle bir avantajı olacak. Buna göre sınavdan açıköğretim fakülteleri için adayların en az 150 puan, barajı geçip lisans programlarına yerleşebilmek için 180 puan ve puanın iki sene geçerli olmasını istiyorsa 200 puan alması gerekmektedir.

YÖKS'DE KAÇ SORU SORULACAK? BURADAN ÖĞRENEBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim