Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gündeme taşınan ve Milli Eğitim Bakanlığının aldığı karar doğrultusunda TEOG kaldırıldı. TEOG yerine ne getirileceği konusunda halen çalışmalar devam ederken bazı veliler öğrencilerini kurslardan almaya başladı.

Peki veliler çocuklarını TEOG kurslarından aldıklarında kurs paralarını geri iade olarak alabilir mi? Bilindiği üzere normalde kurslara çocuk başlamadan çocuğun velisi dönemlik olarak bir sözleşme imzalıyor. TEOG kurslarında da aynı durum söz konusudur. Peki kurslar velilere TEOG kurs parasını iade edecek mi?

VELİNİN KONTROLÜ DIŞINDA BİR DURUM

Normalde dershanelere giden çocuklarını kurstan alan velilere her hangi bir ücret iadesi yapılması mümkün değildir fakat burada TEOG durumu farklıdır. Veliler çocuklarını TEOG sınavı olacak diye kurslara gönderdi ancak daha sonradan kontrolleri dışında TEOG sınavı kaldırıldı.

Olay tamamen velilerin dışında olduğu için mucbir sebepten dolayı TEOG kurs parasını veliler geri iade alabilir. Tabi bundan önceki işlenmiş olan saatlik kursların parası verilmez. Ancak bundan sonra işlenecek olan ders saati toplam ders saatinden çıkartılır ve elde edilen sonuca göre veliye kurs parası iade edilir. Bu sayede çocuk hem kurstan çıkartılmış olur hemde veli TEOG kursu parasını geri iade almış olur.

TEOG VE DİĞER HABERLERİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim