Türkiye'de ve Dünyada etkisini devam ettiren Koronavirüs'ün eğitim alanındaki etkilerine yönelik olarak uzaktan eğitim modeli geliştirildi. Daha önce bazı Üniversiteler açıköğretim sistemi ve uzaktan eğitim sistemini uygulamaya devam ediyordu. Bu üniversitelerden bazıları; Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi olarak karşımıza çıkıyor. Yeni tip koronavirüs'ün iş hayatında da uzaktan çalışma yönteminin belirlenmesine ve bu yöntemin benimsenerek işlevselliğinin arttırılmasına yönelik olarak bazı yöntemler belirleniyor. 

Mimar Sinan Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada güz döneminde uzaktan eğitim yapılacak. uygulamalı dersler için yakın bir zamanda daha açıklama yapılacak. Teorik dersler çevrimiçi olarak yürütülecek. Verimliliğin arttırılması için talep yönetim sistemi uygulanacak.

Muğla Sıtkı Kocaman Üniversitesi 2020-2021 eğitim döneminde eğitimlerin tamamı için uzaktan devam edecek.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş açıklamasında Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu toplantısı kararına göre büyük ölçüde uzaktan eğitime devam edileceği aktarıldı. 

Malatya Turgut Özal Üniversitesi 2020 ve 2021 eğitim öğretim döneminde uygulama derslerinin uzaktan devam edecek. Şartların uygun olması halinde bahar dönemi yüz yüze yapılacak.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi ODTÜ güz dönemi için açıklama yaptı. Açıklamasında pandemi süresine göre yeniden değerlendirilmek üzere uygulama derslerin uzaktan yapılacağı açıklandı.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Özlenen Özkan açıklamasında En kısa zamanda yerleşkelerimizde sağlıklı şartlarda eğitimi sürdürmeyi ümit ediyorum. ifadesini kullandı.

Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi 4.5. ve 6. sınıflar ile Veterinerlik 5. sınıf öğrencileri yüz yüze devam edecek. Diğer sınıflarda ise uzaktan olacak.

İstanbul Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Konya Selçuk Üniversitesi, İskenderun Teknik Üniversitesi,