Her yıl olduğu gibi bu yılda bir çok kurum ve kuruluş, üniversite öğrencilerine destek olmaya devam ediyor.Her yıl yüzbinlerce öğrenci kurum ve kuruluşlardan burs alıyor.Burs tutarları 150 lira ile 2 bin lira arasında değişkenlik gösteriyor.Sizde kaçırmak istemiyorsanız başvuru sürelerini dikkate alın,ve kaçırmayın.


Burslar maddi durumu yetersiz öğrenciler için can simidi oluyor. Belediyelerden vakıflara, odalardan borsalara birçok kurum ve kuruluş, üniversite öğrencilerine burs veriyor. Para dergisinin haberine göre, ayda 150 TL veren de 2 bin TL veren de var: 

TÜBİTAK: LYS'de MF puan türünden ilk 5 bin ile 25 bin arasına girenlere puanına göre 750 ile 2 bin TL arasında değişen burs veriyor. Aylık 2 bin TL'lik burs, MF puan türünden ilk 5 bine giren ve matematik, fizik, kimya, biyoloji bölümlerine yerleşen örgün lisans öğrencilerine veriliyor. 

KREDİ VE YURTLAR KURUMU: Lisans öğrencilerine verilen aylık burs miktarı 330, yüksek lisans öğrencilerine 660, doktora öğrencilerine 990 TL. Geri ödemeli bursun başvuruları Ekim'de başlıyor. 

ANADOLU VAKFI: 30 Eylül'e kadar online başvuru alıyor. Lisans öğrencilerine aylık 325 TL veriyor. 

TÜRK EĞİTİM VAKFI: Devlet üniversitelerindeki başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olanlar, 30 Eylül'e kadar başvurabiliyor. 

ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ: Şubelerinin bulunduğu illerdeki devlet üniversitelerinde okuyanlar başvurabiliyor.
Bin üniversiteliye 150-200 TL arasında burs sağlıyor. Hukuk mezunu, İstanbul ve İstanbul'a yakın illerde okuyan 10 yüksek lisans öğrencisine de 2 yıl boyunca 400 TL burs veriyor. 

SABANCI VAKFI: Lisans ve ön lisans öğrencilerine karşılıksız burs veriyor. Başvurular ay sonuna kadar devam ediyor. Burs tutarları da ay sonunda belirlenecek. 

21. YÜZYIL EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI: İlkokul öğrencilerine 50, ortaokula 75, liseye 100, üniversitelilere 200 TL veriyor. Başvurular 2-5 Ekim arasında alınıyor. 

ALARKO EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI: Bazı üniversitelerin öğrencilerine 330 TL burs veriyor.

İSTANBUL SANAYİ ODASI VAKFI: İstanbul, Kocaeli ve Tekirdağ'da öğrenim görenlere burs veriyor. 30 Eylül'e kadar online başvuru yapılabiliyor.
Belli üniversitelerin öğrencilerine burs veriyor. Lisans öğrencilerine 300, yüksek lisansa 350, lise öğrencilerine de 250 TL ödeniyor. 

TEKFEN VAKFI: LYS'de ilk 10 bine girenler başvurabiliyor. 75 kişiye burs veriyor. 

YAŞAR EĞİTİM VAKFI: Yüksek lisans, lisans, yüksekokul, meslek yüksekokulunda okuyan başarılı ve maddi olanakları yeterli olmayanlara burs veriyor. 16 Ekim'e kadar başvurular sürüyor. Lisans öğrencilerine 375, orta öğretim ve lise öğrencilerine ise 150 TL veriyor. 

BORUSAN KOCABIYIK VAKFI: Üniversite, yüksek lisans, doktora, müzik ve meslek lisesi bursları sağlıyor. 

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ: Başarılı ve maddi desteğe ihtiyaç duyan çok sayıda öğrenciye burs veriyor. Ekim ortasında başvurular başlıyor.

ÖĞRENCİ BAŞINA 13 BİN 500 TL

TÜRK EĞİTİM DERNEĞİ (TED): Maddi durumu yetersiz başarılı öğrencilere ortaokuldan başlayarak tam eğitim bursu veriyor ve üniversite sonuna kadar eğitim masraflarının karşılanmasını sağlıyor. Maddi desteğin yanı sıra sosyal, kültürel ve psikolojik destek de veriyor. Öğrencilerin tüm eğitim, barınma, servis, yemek, kitap-kırtasiye, giyim masrafları ve cep harçlıkları karşılanıyor. Öğrenci başı yıllık maliyet 13 bin 500 TL'yi buluyor.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

İstenen evraklar kurumlara göre değişiklik gösterebiliyor... 

- Nüfus kağıdı 
- Üniversite yerleştirme belgesi 
- Ara sınıflar için öğrenci belgesi ve not durumu gösteren transkript 
- Ailenin maddi durumunu gösteren belgeler 
- Varsa okuyan kardeşlerini gösteren belgeler 
- Adli sicil belgesi 
- Fotoğraf 
- İkametgah 
 Askerlikle ilişiksiz belgesi...

Takvim

Editör: TE Bilisim