Yükseköğrenim Kurulu YÖK üniversitelerin 3 hafta eğitimlerine ara vereceklerini aktarmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı  Bilim Kurulu toplantısında ilkokul, ortaokul ve lise eğitim ve öğretimlerinin tatili devam edip etmeyeceği sorusu cevap buldu. YÖK üniversiteler ne zaman açılacağı ile ilgili bugünkü bilim kurulu toplantısında gündeme gelip gelmediği gündeme gelmediği tahmin ediliyor.

3 Nisan Pazartesi gününe kadar Koronavirüs’ün yayılımına bağlı olarak ülke genelindeki üniversitelerdeki eğitimler için bilim kurulu tavsiye kararına göre karar verilmesi bekleniyor. 16 mart tarihli 3 hafta süreli eğitime ara devam edip etmeyeceği konusunda gelişmeler olduğunda aktarmaya devam edeceğiz.

Ülke genelindeki üniversitelerden uzaktan eğitim imkanı bulunanlar için gerekli altyapıların tamamlanması ile eğitimlerine E-learning sistemi ile devam ediyor.

Yüksek öğrenim Kurulu son açıklamalarına göre Yök Dersleri Platfomu oluşturarak öğrencilerin erişimine açtı. Edebiyat, Eğitim, Fen, İktisadi ve idari bilimler, İletişim, Mühendislik, Sağlık bilimleri, Turizm, Adalet meslek yüksekokulu, Sağlık hizmetleri meslek yüksekokulu, Sosyal bilimler meslek yüksekokulu, Teknik bilimler meslek yüksekokulu, Lisans tamamlama, Ortak dersler bölümü ve son olarak Dijital eğitim derslerine erişebilecek.

YÖK Kurumu uzaktan eğitim sisteminde önemli bir çığır açan ve ilk uzaktan eğitim sistemini getiren Anadolu Üniversitesi son yıllarda uzaktan eğitim sistemini geliştiren İstanbul Ünviersitesinin dijital ortamlarını erişime tüm öğrencilerin erişebileceği şekilde açtı. Öğrenciler tatil dönemlerinde erişebilecekler.