Ülkemizde Mart ayından beri pandemi süreci devam ediyor ve hem Milli Eğitim Bakanlığına bağlı hemde Yükseköğreitm Kuruluna bağlı kuruluışlarda eğitim uzaktan devam ediyor. Bazı sınıflarda artık yüz yüze eğitim MEB tarafından başlatıldı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile de üniversitelerin yüz yüze açılmasını hedefledikleri mesajın verdikten sonra milyonlarca aday üniversitelerin ne zaman açılacağını merak etmeye başladı. Buna göre ilgili konu hakkında önemli bir süre verildi.

İki ile Üç Hafta

Sağlık Bakanı geçtiğimiz gün okulların yüz yüze eğitime açılmasına yönelik bir açıklama yaparak bazı sınıfların eğitime açıldığı ve bu sınıflarda ki virüs durumlarının dikkatle incelendiği vaka sayılarına bakıldığı resmi sonuçların iki hafta ile üç haftaya kadar belirginleşeceği ve bu hafta bilim kurulu ile ilgili husus üzerinde görüşmeler yapılacağı belirtildi. Buna göre Sağlık Bakanlığı iki üç haftalık süreç içerisinde virüs sayılarını dikkatle inceleyecek ve bu süre sonunda YÖK ile MEB'e konu üzerinde bilgilendirme yapılacak.

Rakamlarda artış olmaz ya da kontrol edilebilir bir artış olursa YÖK, MEB, Sağlık Bakanlığı görüşmelerini sürdürecekken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da konu hakkında talimatlarını iletirse üniversitelerin de yüz yüze eğitime açılması beklenmektedir. Bunun için kritik süre önümüzdeki iki üç hafta olarak belirtilirken bu süre zarfında MEB'de eğitim gören çocuklar ve aileleri dikkatle takip edilecektir.