Korona virüs salgınının etkilediği alanlarda biri de eğitim sistemi olup bu noktada ilk ve orta dereceli okullar için uzaktan eğitim ile yüz yüze eğitim ile karma bir şekilde devam edilmesi kararı alınmıştı. Özellikle benzer bir uygulamada hali hazırda uzaktan eğitim gölgesinde devam eden üniversiteler için bekleniyordu. Binlerce üniversite öğrencisi yüz yüze eğitim haberini merakla beklerken dün toplanan Bilim Kurulu toplantısı sonrasında açıklama yapan Sağlık Bakanı Koca, yüz yüze eğitimin durumu hakkında da gelişmeleri paylaştı.

Üniversiteler Yüz Yüze Eğitime Açılacak Mı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısı sonrasında yüz yüze eğitim ile ilgili açıklamalarda bulundu. Koca “Bu dönemde yüz yüze eğitimin başladığı öğrenciler arasında salgının seyrini biz bilmek istiyoruz. 2 hafta geçtikten sonra başlayan yaş grubuyla ilgili vaka sayısını değerlendirip kademeli geçişe de geçmiş olacağız. O yüzden 3 haftalık sürecin sonucuna göre bir değerlendirme yapılacak” ifadelerini kullandı.

Bu açıklama sonrasında ise salgının durumuna göre üniversitelerin yüz yüze açılmasına ilişkin durum da salgının gidişatına göre değerlendirilebilir.

YÖK Açıklama Yapmadı

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden yayınlanan bir haberde üniversitelerin de yüz yüze eğitime açılacağı ifade edilmişti. Fakat bu açıklamanın resmi olmadığı, YÖK tarafından yapılmadığı açıklandı.

Bu noktada Sağlık Bakanlığı YÖK’e eğitimin üniversiteler için uzaktan yapılmasına ilişkin tavsiye kararı verdiği biliniyor ve hali hazırda YÖK eğitimin yüz yüze yapılacağına dair bir açıklama gelmediği biliniyor.

Bahar Döneminde Yüz Yüze Eğitim Olabilir

Fakat üniversiteler bünyesinde yapılan açıklamalarda şu an uzaktan devam eden eğitimin güz dönemi için değil fakat bahar dönemi için yüz yüze olabileceği, bu durumda ise salgının durumunun önemli olduğu açıklamaları geldi.

Konu ile ilgili olarak bir programda konuşan Prof. Dr. Edizkan ikinci dönem yüzyüze eğitimin başlayabileceği mesajı da vererek “Pandeminin kontrol altına alınması durumunda Bahar Döneminde karma eğitime geçmemiz mümkün olabilecektir. Bu nedenle maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyunuz. Bu kurallara uyarak salgını kontrol altına alabiliriz” ifadelerinde bulundu.

Editör: TE Bilisim