Her sene Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı, Lisans Yerleştirme Sınavı sonuçlarının açıklanması ile öğrenciler üniversite yerleştirme puanlarıyla üniversite tercihleri yapmaktadır. Üniversite tercih sonuçları 8 Ağustos 2017 saat: 21.00'a yakın açıklandı. Şimdi gözler KYK, yurt başvurularına çevrildi.

Peki devlete ait üniversitelerde okuyan öğrenciler için yapılmış Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) devlet yurtlarına başvurular ne zaman yapılacak, devlet yurtları başvuruları nasıl olacak ve detaylar nedir.

KYK YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK başvuruları üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasından bir veya iki hafta sonra başlamaktadır. 8 Ağustos 2017 tarihinde üniversite tercih sonuçları açıklandı. En geç bir hafta yada iki haftaya kadar KYK yurt başvurularının başlaması beklenmektedir. Peki başvuru işlemleri nasıl yapılır ve detaylar nedir.

BAŞVURU DETAYLARI

Kredi ve Yurtlar Kurumunun resmi internet sitesinden yapılan duyuru ile başvurular başlayacaktır. Başvurular formlar aracılığı ile internet üzerinden yapılmakta olan kişinin aile geliri, ev, araba, arsa gibi varlıkları hakkında forma bilgiler vermesi gerekmektedir. Gelen başvurular arasından ihtiyaç sahibi olan öğrencilere KYK yurdu çıkmakta ve giremeyen öğrenciler ise yedeklere yerleştirilmektedir.

TÜM EĞİTİM HABERLERİNİ BURADAN ÖĞRENEBİLİRSİNİZ