Ülkemizde bilindiği üzere her sene 2 milyona yakın aday üniversiteye girebilmek için düzenlenen Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)'ye girmektedir. Ancak üniversiteye girişte düzenlenen sınav sistemi değiştirildi.

Üniversiteye girişte yapılan yeni sınav sisteminin adı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) oldu. Peki YKS detayları nedir, YKS'de kaç soru sorulacak, YKS kaç oturumdan oluşacak, YKS sınavı ne zaman yapılacak.

YKS SİSTEMİ DETAYLARI!

  • Kaç Oturumdan Oluşacak?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) iki oturumdan oluşacak. Cumartesi veya Pazar sabah ile öğle olmak üzere iki oturumda tüm sınavın bitirilmesi bekleniyor.

  • Kaç Soru Sorulacak?

YKS'nin ilk oturumun da toplam 80 soru sorulacak iken ikinci oturumda ise sadece 40 soru sorulacak. Bilindiği üzere LYS ile YGS'de yüzlerce soru sorulmaktaydı.

  • Sınav Ne Zaman Yapılacak?

YKS sınavının Haziran ayında yapılması bekleniyor ancak henüz net olarak tarih duyurusu yapılmadı.

  • Ders Dağılımı Nasıl Olacak?

YKS'nin ilk oturumunda adaylara 40 Türkçe ve 40 Matematik sorusunun sorulması beklenmektedir. İkinci oturumda ise Edebiyat - Coğrafya, Sosyal Bilimler, Matematik ve Fen Bilimlerinden toplam 40 sorunun sorulması beklenmektedir. Konuların yine Milli Eğitim Bakanlığı müfredatından seçileceği biliniyor.

YÖKS SINAV DETAYLARINI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim