Her sene bilindiği üzere çok sayıda aday üniversitelerde eğitim görebilmek için Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS'ye girmektedir. Ortalama 1 milyon civarı adayın katıldığı bu sınava yine bu sene de aşağı yukarı bu aralıkta adayın katılması beklenmekte olup Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS için başvurularda sona geliniyor. Peki başvurular hangi tarihlerde sona erecek ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS'ye başvuru yapmak isteyen adayları nasıl bir yol izlemesi gerekmektedir.

3 Mart'ta Bitiyor!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM aracılığı ile yapılan duyuruda Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS başvurularının 3 Mart itibari ile sona erdiği duyuruldu. Yani adaylar son olarak bu tarihte müracaatlarını yapacak ve sonrasında yapamayacaktır. Sınava başvurularını yapmak isteyenlerin nasıl bir yol izlemesi gerekiyor?

Nasıl Başvuru Yapılır?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS'ye girmek isteyen adayların öncelikle Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM'nin resmi internet sitesinde yer almakta olan Aday İşlemleri Sistemi AİS'ye giriş yapması gerekmektedir. Ardından buradan Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS bölümüne tıklayan adaylar sisteme T.C. kimlik numaraları ve ÖSYM şifreleri üzerinden girmesi gerekmektedir. Eğer şifreniz yoksa ya da bilmiyorsanız en yakın lise merkezine ya da ÖSYM bürosuna gidebilirsiniz.

Giriş yaptıktan sonra karşınıza form çıkacak ve formu kendi bilgilerinize göre doldurmanız gerekmekte olup son aşamada en alt bölümde bulunan kaydet ve önizle butonuna basmanız gerekmektedir. Başvurunuzu kayıt ettikten sonra gireceğiniz oturum başı ücreti ÖSYM'nin resmi internet sitesinden ya da bankaların şubeleri, ATM'leri, internet bankacılığı sistemleriğnden yatırabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim