Üniversite Kayıtlarında Yeni Dönem

Ülke genelinde her dört kişiden birisi e-devlet kullanıcısı haline geldi. Askerlik ve Öğrenci belgesi almak gibi işlemler, Sigorta primi ve vergi borcu sorgulama gibi bir çok işlemleri e- devlet sayesinde yapabiliyoruz ve ülkemizde E-Devlet kullanıcı sayısı 21 milyon 642 bine ulaştı.

Yapılabilen diğer hizmeler gibi bu yıl sonundan itibaren de Üniversite kayıt işlemleri de öğrenciler için büyük kolaylık sağlayacak. Gitgide kolaylık sağlayan E-Devlet sistemi çeşitlilik kazanmaya devam ediyor..

Böylelikle üniversitesi kazanan öğrenciler yaşadıkları şehirden tercih ettikleri üniversitelere bizzat gitmeden e-devlet sisteminden kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecekler. Geçen sene 32 üniversite ile düzenlenen anlaşma çerçevesinde yapılan kayıt işlemleri , Bu sene yıl sonuna kadar bütün üniversiteleri kapsayacak.

Bir diğer yandan ise yüzlerce devlet kurumu e-devlet sistemi üzerinden vatandaş hizmet kapsamında kendi aralarında yarış başlattı. Başlangıçta 22 hizmet sayısı ile sisteme giren e-devlet sistemi şu andan itibaren 175 devlet kurumu 1163 alanda hizmet veriyor. Adalet Bakanlığı, YÖK, Mili Savunma Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, Mili Eğitim Bakanlığı gibi büyük devlet kurumları vatandaşın e-devlet sistemi üerinden en çok tercih ettiği kurumlar arasında bulunuyor.

Editör: TE Bilisim