Türkiye'de YKS tercih süreci sona erdi. Geçtiğimiz haftalarda yapılan tercihler dün itibari ile sonuçlandırıldı. Yapılan sonuç açıklamaları ile birlikte öğrenciler için yeni bir adım olarak sınav sonuçlarına göre kayıt hakkı kazanılan üniversitelere kayıt süreç başladı.

Üniversite kayıtları ne zaman yapılacak?

Tercih sonuçlarında üniversiteye yerleştirilmesi yapılan öğrenciler, ilgili üniversite üzerinden yapacakları kayıt işlemleri ile birlikte üniversite eğitim ve öğretim hayatına başlayabilecek. Kuşkusuz şu an için öğrenciler yönünden en çok merak edilen detay üniversite kayıtlarının ne zaman başlayacağı.

Konu ile ilgili yapılan resmi açıklamalara göre üniversite kayıtları 31 Ağustos ile 4 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 29 Ağustos tarihinde başlayacak. Elektronik kayıtlardaki son tarih ise 2 Eylül 2020.

Bu bakımdan öğrencilerin ilgili tarihleri kaçırmadan işlemlerini yapması ve kayıtlarını gerçekleştirmesi gerekiyor. Üniversitelere kayıtlar da öğrencilerin aynı zamanda bir evrak hazırlığı yapması gerekiyor. Bu hazırlık ile birlikte herhangi bir sorun yaşanmadan kayıt işlemleri tamamlanabilir.

Üniversite kayıtlarında hangi belgeler isteniyor?

Kayıtlarda istenen belgeler ise söyle

a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

b) Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge

e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri