Basında birkaç ay önce üniversite sınav sisteminin değiştiği, Yükseköğretime Geçiş Sınavı ve Lisans Yerleştirme Sınavlarının soru tiplerinin değişeceğine dair bazı açıklamalar yapılmıştı. Her ne kadar resmi olarak belgelerle kanıtlanmamış olsa da haberlerin büyük kısmı doğru çıktı. Yükseköğretim Kurulu Başkanı Profesör Doktor Yekta Şaraç yaptığı açıklama ile üniversite sınavlarında sorulan açık uçlu soru dönemine geçileceğini belirtti.

Yeni Sınav Sistemi Nasıl Olacak? Test Sınavı Kalkıyor Mu?

Pek çok aday test sınavını sevmediği için bunun yerine mülakat yapılmasını ya da sınav sisteminin klasik sisteme dönmesini istemektedir. Ancak yapılan araştırmalar ile hem öğrencilerin hemde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin düşünülmesi gerekilmektedir. Örneğin sınavların test yerine klasiğe döndürülmesi sınav sonuçlarının binlerce öğretmen ile okunup aylarca süren çalışmalar ile açıklanabilmesi gündeme gelir bu yüzden bu fikre sıcak bakılmamaktadır. Ancak Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Şaraç açık uçlu sınav sorularının üniversite sorularında uygulanabileceğini belirtti.
Fakat henüz kesin gelişen bir şey yok ve çalışmalar devam ediyor.

Kamuoyuna Gizli Tutuyoruz

Yekta Şaraç yaptığı açıklamasının yanı sıra çalışmaların büyük bir gizlilik ile yapıldığına da dikkat çekti. Bunun nedeni olarak ise öğrencilerin kafasının karışmasını istemedikleri için olduğunu belirtti. Fakat şu konuya kesinlik getiren Şaraç 2017 yılında yapılacak olan üniversite sınavlarında açık uçlu soru döneminin kesinlikle getirilmesi için çalışmaların büyük hızla devam ettiğini vurguladı
Editör: TE Bilisim