Milli Eğitim Bakanlığı bilindiği üzere her sene sözleşmeli öğretmen ataması yaptığı gibi yine norm kadrosu dolmayan bölgeler için de ücretli öğretmen alımı gerçekleştirmekte olup bu atamaları okul müdürleri gerçekleştirmektedir. Ücretli öğretmenler hafta sonları derse girmedikleri için maaş alamadıkları gibi yine sigortaları da yarım gün yatmakta olup corona virüsü sebebi ile derse giremeyecek olan ücretli öğretmenlerin maaş alıp alamayacakları büyük bir merak konusu oldu. Peki konu hakkında net bir detay var mı?

Bakan Açıklama Yaptı

Ücretli öğretmenlerin bu tatil dolayısı ile maaş alıp, alamayacakları hususu Mili Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a soruldu. Bakan Ziya Selçuk tarafından "hiç kimseyi mağdur etmeyecek şekilde önlemler alınır, merak etmeyin" ifadeleri kullanıldı. Buna göre net olarak ücretli öğretmenler derse girmiş gibi maaş alınacak denilmedi fakat kimsenin mağdur edilmeyeceği bir sistemin yapılacağı söylendi. Bu süreçte ücretli öğretmenler maaşlarını tam mı alır yoksa yarım şekilde mi yatırılır net olarak bilinmiyor ancak Milli Eğitim Bakanlığınca mağdur edilmeyecekleri bakan tarafından söylendi.

Ücretli öğretmenler, sözleşmeli öğretmenler ve kadrolu öğretmenler de öğrenciler gibi 3 hafta boyunca okullara gitmeyecek eğer süreç uzar ve okulların tatil süreçleri devam ederse öğretmenler de okula gitmemeye devam edecek.