Geçtiğimiz gün Sağlık Bakanı tarafından yapılan açıklama ile Türkiye'de de corona virüsünün olduğu öğrenildi. Buna göre yurt genelinde bir çok vatandaş corona virüsüne karşı önlemler almaya devam ederken okullar, belediyeler, alışveriş merkezleri de önlemler almaya başladı. Türkiye'de 6 farklı üniversite korona virüsü sebebi ile tatil edildi. Peki hangi üniversiteler tatil edildi, kaç gün tatil olacak?

Hangi Üniversiteler Kapandı

  1. Nişantaşı Üniversitesi tatil olduğunu duyurarak derslerin sanal ortamdan devam edeceğini duyurdu. Fakat hangi gün tekrar derslerin üniversitede başlayacağı belli değil.
  2. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi tarafından yapılan duyuruda 30 Nisan tarihine kadar personelin yurt dışına çıkışlarını durdurdu ve görevlendirmeleri iptal etti. Yurt dışından gelen öğrencilerin programlarını da iptal etti.
  3. Antalya AKEV Üniversitesi eğitime iki günlük ara verildiğini iki gün boyunca okulun bütünü ile dezenfekte edileceği belirtildi.
  4. Bahçeşehir Üniversitesi 16 Mart tarihinden başlayarak 30 Mart tarihine kadar derslere ara verildiğini derslere sanal ortamdan devam edeceğini duyurdu.
  5. Kadir Has Üniversitesi tarafınedan yapılan duyuruda derslerin 23 Martta tekrar başlayacağı söylendi.
  6. MEF Üniversitesi hazırlık sınıfı dışındaki tüm bölümlerin 12-13 Mart günlerinde tatil olacağını açıkladı. 16 Mart ile 20 Mart tarihleri arasında ise tüm dersler uzaktan yapılacak.
  7. Boğaziçi Üniversitesi 20 Nisan ile 26 Nisanda yapılması beklenen bahar yarı yılı tatiline 16 Mart ile 29 Mart tarihlerinde gireceğini belirtti. Derslere ara verilmemiş bahar tatilinden sayılmış olacak.