Üniversitelerin başlama tarihine az bir süre kala binlerce vakıf öğrencilere burs vermeye devam ediyor. Kimi vakıflar eğitim için kimileri yemek için kimileri ise giderler için burs ücretleri vermektedir. Türkiye Gençlik Vakfı Genel Başkanı İsmail Emanet yaptığı açıklamasında yurt bursu vereceklerini söyleyerek öğrencilere müjdeli haberi verdi. Peki kimler nasıl bu ücretten yararlanabilecek?

Lisans Yerleştirme Sonuçlarına Bakılacak

Türkiye Gençlik Vakfı burs almak isteyen öğrenciler için duyuru yaptı. Buna göre Lisans Yerleştirme sınavında lk bin öğrenciye yüzde 100, ilk 5 bine girenlere yüzde 75, ilk 10 bine girenlere yüzde 50, 20 bin içerisinde yer alanlara yüzde 25 yurt bursu verilecek. Söz konusu Türkiye Gençlik Vakfının Türkiye geneli 25 farklı şehirde 29 farklı öğrenci yurdu bulunmaktadır.

Türkiye Gençlik Vakfının sunmuş olduğu yurt bursu imkanına her öğrenci başvurabilecek fakat Lisans Yerleştirme Sonuçları incelenecek. Yurt bursu başvurularına zihinsel ya da fiziksel engelleri olan öğrencilerde başvuru yapabilecek. Öncelikle adaylardan ön başvurular istenecek ve başvuruların tamamı incelenecek. Buna göre başarılı bulunan öğrenciler mülakatlara çağrılacak ve tekrar inceleme yapılacak. Bu inceleme de kazanan öğrenciler yurtlara yerleştirilecek ve burs imkanından faydalanabilecek.

Eğer sizlerde Lisans Yerleştirme Sonuçlarında ilk 20 bin öğrenci içerisine girdiyseniz hemen Türkiye Gençlik Vakfının sunmuş olduğu yurt bursu imkanından faydalanabilirsiniz. Başvurular için aşağıda ki bağlantıya tıklayınız.

http://form.tugva.org/StudentDormitoryAskForm
Editör: TE Bilisim