Turkcell’den Engelsiz Eğitim Projesine 7 Milyonluk Destek

Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde yeni bir projeye imza atmaya hazırlanıyor. Proje kapsamında özel eğitime ihtiyacı olan engelli çocukların yetkinliklerini artırmak ve toplumsal yaşama katılımlarını sağlamak amacıyla destek veren Turkcell, aynı zamanda engelli öğrencilerin eğitimine ve nitelikli istihdama yönelik gelişimlerine destek sağlamaya hazırlanıyor. Engelli öğencilere yönelik projenin 80 okulda yürütülmesi planlanıyor. Proje kapsamında engelli öğrencilerin özel eğitim aldıkları okullarda teknoloji ve meslek sınıfları oluşturulacak. Engelsiz Eğitim Programı ile 2 yıl içerisinde 10 bin öğrenciye ulaşmayı hedefleyen Turkcell, geçtiğimiz günlerde Beyoğlu Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen törende Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça’nın imzaları ile protokolü hayata geçirdi. Turkcell’in protokol çerçevesinde “Engelsiz Eğitim Programı” için 7 milyon TL bütçe ayırdığı açıklandı.

Engelli bireylerin hayatında fark yaratmak için Turkcell tarafından yürütülen çalışma ilk değil. Daha önce de “Engel Tanımayanlar” kampanyası ile engellilerin dünyasına katkıda bulunmak ve yaşamlarına değer katmak amacıyla pek çok başarılı sosyal sorumluluk projesini hayata geçirmişti. Özel eğitime ihtiyacı olan çocukların toplumsal yaşama katılmalarını sağlamak amacıyla Turkcell Engelsiz Eğitim Programı kapsamında 40 ilde bulunan 80 okulda istihdama yönelik bilgi, beceri ve tutum kazanmalarını sağlayacak düzeyde meslek atölyeleri oluşturulacak ve teknoloji sınıflarının donatımı sağlanacak. Proje kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı engelli okullarında meslek atölyeleri ve teknoloji sınıfları kurulması planlanıyor.

Turkcell’in bu projesinin iki yılda tamamlanması ve iki yılın sonunda ise 10 bin öğrenci hedefine ulaşması bekleniyor. 45 Özel Eğitim Merkezi’nde kurulacak meslek atölyelerinde engelli öğrenciler okul sonrası iş hayatına hazırlanacak. İstihdam konusunda da Turkcell bu öğrencilere yardımda bulunacak.

Editör: TE Bilisim