Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1 Şubat tarihinde yapılan kabine toplantısında 15 Şubat tarihinde köy okullarının yüz yüze eğitime açılacağı ve şehirlerde ise yüz yüze eğitimin 1 Mart tarihinde açılacağını paylaştı. 2 Şubat tarihinde MEB Bakanı Ziya Selçuk tüm detayları açıkladı. Buna göre yüz yüze eğitim tüm sınıflar için başlamıyor. Peki tüm sınıflar için yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak. Yine 5, 6, 7, 9, 10 ve 11. sınıflar yüz yüze eğitime ne zaman başlayacak? İşte bu soruların yanıtlarını Bakan Ziya Selçuk Açıkladı.

Bakan Selçuk Ne Dedi?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tüm sınıfların yüz yüze eğitime başlamasına yönelik "Salgının seyri nedeniyle tüm sınıfların aynı anda tam zamanlı yüz yüze eğitime geçmesi kısa vadede mümkün değil" açıklamasını yaptı. Bu açıklama ile kısa zamanda tüm sınıfların yüz yüze eğitime başlaması beklenmiyor.

Okullar Ne Zaman Açılır?

1 Mart tarihinde ilk okul, 8 ve 12. sınıflar yüz yüze eğitime başlayacak ancak diğer sınıflarda yüz yüze eğitim başlamayacak. MEB Bakanı kısa sürede açılmasının mümkün olmadığını dile getirdiğinden dolayı Nisan ayına tüm sınıfların yüz yüze eğitime başlaması mümkün görülmüyor. Bilim Kurulundan sıklıkla yapılan açıklamalarda kısıtlamaların gevşetilmemesi kararı çıktığı gibi okulların da açılmamasına yönelik açıklamalar gelmekteydi. Ancak özellikle ilkokul, 8 ve 12. sınıf öğrencilerinden açılmasına yönelik talep gelince Cumhurbaşkanı gerekli talimatları verdi ve yüz yüze eğitim başlıyor.