Milli Eğitim Bakanlığı ile TRT iş birliği yaptı ve TRT EBA TV'yi kurdu. Buna göre tatil değil uzaktan eğitim başlığı altında milyonlarca öğrencinin TRT EBA TV'yi izlemesi sağlanmakta olup ilkokul, ortaokul ve lise dersleri canlı yayın ile verilmektedir. Öğrenciler televizyondan, internetten TRT EBA TV'yi takip edebilmektedir. Televizyonu olmayanlar ya da televizyona erişimeyenler internetten de takip edebilmektedir. Sizlere TRT EBA TV internetten canlı yayın izleme bağlantısını ekliyoruz.

TRT EBA TV CANLI İZLEME

Eğer TRT EBA TV'yi internetten izlemek istiyorsanız hemen aşağıdaki linkleri takip etmeniz gerekmektedir.

İlkokul EBA TV: https://www.trtizle.com/canli/tv/trt-eba-tv-ilkokul

Ortaokul EBA TV: https://www.trtizle.com/canli/tv/trt-eba-tv-ortaokul

Lise EBA TV: https://www.trtizle.com/canli/tv/trt-eba-tv-lise

Yukarıdaki bağlantıları tarayıcınızın url bölümüne yapıştırarak canlı yayına katılmanız sağlanmakta ve canlı olarak televizyonda izler gibi TRT eba TV'yi internetten izleyebilirsiniz.

MEB EBA'dan Takip Edilebilecek

Yukarıda TRT'nin resmi sayfaları paylaşılmış olup bu sayfalardan EBA TV'yi canlı olarak takip edebileceksiniz. Eğer dersleri kaçırırsanız ya da tekrar izlemek isterseniz MEB'in eba.gov.tr adresine girerek tekrarları izleyebilir ve konuları takip edebilirsiniz. Ancak şimdilik yoğunluk olduğu için sistem sadece ders saatlerine göre atanmış öğrencilere izin vermektedir. Sunucu ayarlamaları yapıldıktan sonra birkaç gün içerisinde tüm öğrenciler sisteme girebilecek ve kasmadan dilediği kadar videoları izleyebilecektir.

Editör: TE Bilisim