Milli Eğitim Bakanlığı aracılığı ile bilindiği üzere liselere geçiş için ortaokul öğrencilerine TEOG adı verilen sınav düzenlenmekteydi. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklama yapması ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın da duyuru yapması sonucu TEOG kaldırıldı. TEOG yerine ne gelecek derken sonunda detaylar belli oldu.

TEOG yerine Milli İzleme Sistemi (MİS) geldi. Buna göre ilk kez denenecek olan Milli İzleme Sistemi (MİS) sınavı bu sene 5. sınıf öğrencilerine yapılacak. Sınavın ne zaman yapılacağına ilişkin ve konular hakkında da bilgiler verildi.

MİS Sınavı Ne Zaman Yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılması beklenmekte olan Milli İzleme Sistemi (MİS) sınavının ilk kez 5. sınıf öğrencileri için Aralık ayında yapılması bekleniyor. Sınavın tüm Türkiye geneli değilde bazı illerde yapılması beklenmekte olup Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Aydın, Bursa, Erzurum, Mardin, Mersin, Konya, Gaziantep, Kayseri, Trabzon'un da aralarında olduğu 15 büyük şehirde sınavın düzenleneceği söylendi.

SINAVDA NELER SORULACAK

MEB 5. sınıf öğrencilerine Aralık ayında Milli İzleme Sistemi (MİS) sınavını yapacak. Buna göre sınavda Türkçe, Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden sorular sorulacak. Sorularda tüm konular değil sadece belirli konular sorulacaktır. Sınavın yapılacağı illerde bu konuların hepsinin işlenmesi zorunlu kılındı.

TÜM EĞİTİM HABERLERİNİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ
YGS - LYS KALKTI YERİNE YKS GELDİ!

Editör: TE Bilisim