Geçtiğimiz günlerde aktardığımız haberde, Resmi Gazete' de yayımlanan bir karar neticesinde; özel eğitim ve temel lise kurslarının kapatıldığına değinmiştik. İlgili kararı da sizlere aktarmış, detaylarını ulaştırmaya çalışmıştık. Bu sürecin yaşanmasıyla beraber de birçok eğitimcinin kafasında adeta soru işaretine dönüşen, buralardaki öğretmenlerin akıbetiyle alakalı durum netlik kazandı.

Antalya' da gerçekleşen sempozyuma katılan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve MEB Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürü Dr. Muammer Yıldız, önemli açıklamalar gerçekleştirdiler. Konuya ilişkin Dr. Muammer Yıldız tarafından yapılan açıklamada "Temel liselerde bulunan 160 bin öğrencinin 77 bin 823'ü 12. sınıf. 9. sınıfta 10 bin, 10. sınıfta 29 bin ve 11. sınıfta da 40 bin civarında öğencimiz var. 77 bin öğrenci mezun oluyor. Geriye kalan öğrencilerimiz ise nakil şartlarını yerine getirerek kamu okullarına gidebilecekler. " şeklinde konuştu. Öğretmenlerin durumlarının ne olacağı, mağduriyet yaşayıp yaşamayacakları sorularına ise Yıldız tarafından mağduriyetin yaşanmayacağı yönünde ifadelerle yanıt verildi. Yıldız konuşmasında " Şu an 890 temel lisede 19 bin 333 kadar öğretmen, eğitim görevlisi var. Gerekli şartları taşıyan temel liselerin dönüştürülmesi halinde görevlerine aynı yerde devam edebilecekler. Şayet lise dönüştürülmeye uygun değilse, bu öğretmenlerimiz MEB'in öğrencilere sağladığı destekleyici kurslarda görev alabilecek ya da her öğretmen gibi sınav ve atama şartlarıyla kamu okullarımızda görev alacaklar. " şeklinde ifade etti.

Eğitim haberleri, son dakika gelişmeleri ve çok daha fazlasından anlık olarak bildirim almak isterseniz isinolsa.com mobil uygulamalarımızı ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

iOS> Tıklayınız

Android> Tıklayınız

Instagram' da bizi takip etmek için tıklayınız.

Editör: TE Bilisim