Türkiye'nin dört bir yanında bulunan sürücü kurslarında yüz binlerce aday eğitim görmektedir. A, B, C, D, E vb. gibi farklı sınıflar için ehliyet almak isteyen vatandaşlar hem yazılı sınav hemde direksiyon sınavına girmektedir. Peki MEB tarafından yayımlanan yönetmeliğe göre direksiyon eğitimleri ertelendi mi, yüz yüze direksiyon eğitimleri iptal mi edildi, direksyon eğitimleri ne zaman yapılacak?

Direksiyon Eğitimleri İptal Mi Edildi?

Milli Eğitim Bakanlığı resmi açıklamasında resmi, özel, örgün, yaygın tüm eğitim kurumlarında yüz yüze eğitimlerin ertelendiğini duyurmuştu. Buna göre sürücü kursları da Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yaptıklarından dolayı direksiyon dersleri ileri bir tarihe ertelendi. Şu an için yüz yüze direksiyon eğitimleri yapılmıyor ancak bu hafta ki direksiyon sınavları tamamlandı.

Direksiyon Eğitimleri Ne Zaman Başlayacak?

Direksiyon eğitimleri 31 Aralık tarihine kadar yapılmayacak. Öte yandan MEB bu tarihi en erken 4 Ocak olarak duyurmuştu. Yani direksiyon derslerinin 4 Ocak tarihinden önce başlaması beklenmemekte olup duruma göre bu tarihin daha da ileri bir tarihe sarkabileceği ön görülmektedir. Direksiyon eğitimlerinin tarihleri değişirse sizlere bilgi vereceğiz.

Direksiyon eğitimleri yüz yüze başlarsa anlık bildirim almak ister misiniz? Aşağıdan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim