Ülkemizde 11 Mart tarihinden beri corona salgını devam ediyor. Her geçen gün artan vaka sayılarının önüne Sağlık Bakanlığı geçmeye çalışırken Milli Eğitim Bakanlığı MEB'e bağlı okullar ile Yükseköğretim Kurulu YÖK'e bağlı üniversiteler kapalı. 30 Nisan'a kadar okulların ve üniversitelerin tatil olacağı bleirtilirken YÖK tarafından yapılan duyuruda bahar dönemi derslerinin tamamının online olacağı ve uygulamalı derslerinde yazın tamamlanacağı söylendi. Ancak öğretmenlik öğrencileri yaz aylarında okulların kapalı olması ile stajlarını yapamaz peki bu öğrencilerin durumu ne olacak?

Öğretmenlik Öğrencileri Açıklama Bekliyor

Öğretmenlik öğrencileri 3. ve 4. sınıfta (bazı branşlar 4. sınıfta) staj görmektedir. Staj uygulamalı ders olmak ile birlikte adayların mezun olması için staj uygulamalarında başarılı bir not alması gerekiyor ancak öğretmenlik öğrencileri bahar dönemi stajlarını yapamamakta ve okulların tatil olmasının uzamasından dolayı stajı nasıl geçeceklerini merak ediyor. Peki bu durum nasıl sonuçlanacak

YÖK İnceliyor

YÖK tüm öğrencilerin mağdur olmaması için incelemeler yapıyor. Buna göre Mayıs ayında okullar açılırsa YÖK'ün üniversitelere talimat vererek öğrencileri ikametgahlarına göre staj yapmalarına olanak sağlayabilir ya da yaz aylarında okulda bulunan müdür, müdür yardımcısı ve görevli öğretmenler ile öğrencilerin okulda çalışmasına imkan sağlanarak staj yapılmış sayılabilir. Yine öğretmenlik öğrencilerinin staj uygulaması yaz aylarında akademisyenler tarafından konferans şeklinde verilebilir. Bunlar muhtemel yapılabilecekler olarak bilinmekte olup YÖK ilgili konu hakkında görüşmeler ve incelemeler yapmaya devam ediyor.

Editör: TE Bilisim