Öğrencilerin dershane, ek çalışma, etüt, soru bankası ve diğer imkanlar gibi sebeplerden ötürü veliler tarafından dershanelere gönderildiğini aktaran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, buradaki problemlerin çözümüne dair konuşmalar gerçekleştirdi. Konuşmasında öğretmenlerin haftasonu öğrencilere ders vermek için sunulduğunu, böylelikle öğretmenlere ek bir ödemenin yapılacağını aktardı. Açıklamasına " Dijital dönüşüm ve insan kaynakları ofislerimizin öncelikli hedefleri gençlerimizdir. Aynı şekilde Milli Eğitim Bakanlığımızı daha da güçlendirdik. Eğitim sisteminde ehliyet ve liyakat olmazsa olmazımızdır. Bakanlığın en üst yöneticilerinden, okul müdürlerimize kadar bu anlayışla, dış müdahalelere kapalı şekilde çalışır hale getireceğiz. Enerjisi ve birikimi yüksek arkadaşlarımızla birlikte hedeflerimize çok ciddi şekilde yol alacağımızı düşünüyorum. Okul yöneticiliği bunlarla beraber adanmışlıkta ister. Okul yöneticiliği bir gönül işidir. " şeklinde konuştu.

Beceri atölyeleri Türkiye' nin her yerinde bulunacak

Okullar arasındaki yaklaşmayı etkileyecek önemli bir etmen olarak görülüyor. Böylelikle okullar arasındaki imkansızlıklar ortadan kaldırılacak ve buradaki eşitsizliğin yarattığı problemlerin ortadan kaldırılması gündeme getirilmiş olacak.

Okullara ilave destekler verilecek

" Diğer yandan okullarımıza ilave destekler vererek, okul yöneticilerimiz ve velilerimizi karşı karşıya getiren uygulamaları ortadan kaldıracağız. Okul yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimizi aynı ortak gaye için çalışan parçalar olarak görmek istiyoruz. Hedefimiz yardımcı kaynak, soru bankası, etüt ve benzeri tüm dertlerden kurtarmaktır. Çocuklarınızı merdiven altlarına teslim etmeyin. Biz sizlere, öğretmenlerimizi haftasonları Cumartesi-Pazar sizin emrinize veriyoruz. Bu ücrete tabi değildir. Ücretleri devlet olarak, devletiniz olarak biz vereceğiz. Hem de öğretmenlerimize artı bir imkan sağlamış olacağız. Böylelikle buradaki eksiklikte ortadan kaldırılmış olacak. " sözlerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, özellikle meslek liselerinin sertifikasyon programlarıyla kaliteli okullarla meslek liseleri arasındaki farkın kaldırılacağını vurguladı.

Ayrıca öğretmenler için pedagojik formasyonların kaldırıldığı müjdesini de veren Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu eğitimin sağlanacağını da ifade etti. Böylelikle Milli Eğitim Bakanlığı' nın da eğitim felsefesi, öğretmenlere, öğretmen adaylarına aşılanmış olacak.