Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 31 Temmuz 2020 tarihinde açılacak olan okullarda ders süreleri ders sayıları koronavirüs önlemleri kapsamında alınacak yeni kararları paylaştı.

Bakan Selçuk açıklamalarında iki farklı sistemi devreye alacaklarını açıkladı. Buna göre eğitimlerin bir kısmı yüz yüze yapılacak. Diğer kısmı ise önceki dönemde gerçekleştirilen Eba tv üzerinden yapılacak. Bu derslerin hangileri yüzyüze olacak hangileri uzaktan eğitim olacak belli oldu.

Tarih, Sanat, Hayat Bilgisi, Beden Eğitimi, Coğrafya gibi dersler uzaktan eğitim sistemiyle anlatılacak. Yüz yüze anlatılması faydalı olan dersler ise okullarda yapılacak. Okul programlarının içerisinde yerleştirecek. Bu dersler fen bilgisi, Türkçe, matematik gibi temel dersleri kapsayacak. Hangi dersler yüz yüze hangileri uzaktan olacağı ile ilgili İlköğretimde ya da ortaöğretimde öğrencinin bulunduğu sınıflara göre de değişiklik yapılabilecektir. Önemli bir karar ise sınıfların ikiye bölünmesi ile ilgili oldu.

SINIFLAR İKİYE BÖLÜNECEK!

Milli Eğitim Bakanı Selçuk sınıflar nasıl ikiye ayrılacak sorusuna şu şekilde cevap verdi. Bu konuyu Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a aktarıldığını ifade ederek, immam hatip okullarında boş olan dersliklerin diğer okullara kullanılacağını aktardı. Bazı yerlerde İmam Hatip okullarının binalarında boş derslikler olduğunu bu boş derslikleri diğer okulara da tahsis edilmesi gündeme geldiğini ifade eden bakan Selçuk, kamu kurumları da Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitim ve öğretim faaliyetlerinin karşılanmasına yönelik de kullanabilecek. Ayrıca Üniversitesinin fakülte binaları da okulları açılabilecek.

DERSLİK SAYISI ARTACAK! 3 GÜN OKUL OLACAK!

Öğrencilerin göreceği derslik sayısında bir artış olacağı fakat yeni sisteme göre bunun yanı sıra sınıflar 2 ayrılacağından pazartesi çarşamba ve cuma günleri okula gidilecek. Diğer öğrenciler ise salı perşembe ve cumartesi günü okula gelecek. Bir diğer değişiklik ise ders  sürelerinin 40 dakikadan 30 dakikaya indirilmesi için çalışmalar yapıldığı ifade edildi.

İŞİN OLSA