Ülkemizde her sene milyonlarca kişi üniversite eğitimi almak için sınavlı ya da sınavsız bir şekilde kayıtlarını tamamlamakta ve eğitimlerine başlamaktadır. Buna göre en yoğun rağbetin gösterildiği üniversitelerin bir tanesi olarak bilinen Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklaması ile AÖF başvuru süresini uzattığını belirtmişti. Açıköğretim Fakültesi aracılığı ile üniversite okumak isteyenler için son düzlüğe girildi. Başvurular sona erecek.

23 Ekimde Bitiyor!

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi AÖF ilk defa girecek adaylar için sınavlı ve ikinci üniversite okumak isteyenler için sınavsız bir şekilde bölüm kayıtlarını gerçekleştirmektedir. Özellikle pandemi sürecinde uzaktan eğitim almak ve örgün okumak istemeyenler için bir fırsat olarak bilinmekte olan açıöğretim fakültesinde son başvurular 23 Ekimde sona erecek.

Kimler Sınavsız Girebilir

AÖF sınavsız giriş konusunda internette pek çok asılsız bilgi dolaşmakta olup sınavsız üniversite okumak için adayların lisans ya da ön lisans eğitimi görmekte ya da mezun olması gerekmektedir. Her hangi bir üniversitede eğitim görmeyen bireyler sınavsız bir şekilde üniversiteye giriş yapamaz onların mutlaka Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS'ye girmiş ve baraj puanını geçmiş olmaları gerekmektedir. AÖF son başvuru tarihi 23 Ekim olarak bilinmekte olup içerisinde bulunduğumuz dönem pandemi süreci olduğundan dolayı bu sene AÖF'e yoğun rağbetin gösterildiği görülmektedir.

Editör: TE Bilisim