Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde bulunmakta olan Kredi ve Yurtlar Kurumu her sene yüz binlerce öğrenciye konaklama imkanı sunmaya devam ettiği gibi milyonlarca öğrenciye hem burs desteği hemde kredi desteği sağlamaktadır. Maddi durumu yetersiz olan öğrencilere burs imkanı tanınırken maddi durmu normal ya da iyi olan öğrencilere de istemesine bağlı olarak kredi verilmektedir. Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'ye gelen kanun teklifleri ile sık sık KYK kredi borçları silinsin talepleri gelmeye devam ediyor. 31 Mart yerel seçimlerinin tamamlanmasının üzerine KYK tarafından milyolarca öğrenciye verilen kredi borçları silinecek mi?

KYK BORÇLARI SİLİNSİN TALEPLERİ

Milyonlarca üniversite mezunu KYK kredisi almış fakat işsiz olduğu için ödemekte zorlanan ya da ödemesinin erteleyen genç KYK kredi borçlarının silinmesini talep etmektedir. Seçim öncesi KYK kredi borçlarının silinip silinmeyeceğine yönelik haberler basına geldi ancak bu konu hakkında resmi bir adım atılmadı. Seçimin sona ermesinin üzerine bir hafta gibi süre geçti ancak YSK'ya yapılan itirazlar devam ettiği ve pek çok belediye başkanının resmi olarak belli olmamasından dolayı KYK kredi konusu TBMM'de yeniden gündeme gelmedi.

YSK'ya yapılan itirazları incelenmesi ve tüm belediye başkanlarının mazbatalarının verilmesi üzerine KYK kredi borçlarının silinmesi kanun teklifi tekrar TBMM'ye sunulacaktır. Ancak bu kanun teklifinin kabul edilmebilmesi için milletvekillerinin büyük çoğunluğunun onay vermesi gerekmektedir. Şu an için resmi bir yanıt gelmediği için KYK borçları silinecek mi net olarak bilinmemektedir.

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.