Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda yüz yüze eğitimler 21 Eylül 2020 tarihinde başladı. Buna göre Anaokullarda ve ilkokul 1. sınıflarda yüz yüze eğitimlerin başlamasının ardından diğer ara sınıflardaki yüz yüze eğitimler ise koronavirüs vaka sayılarına bağlı olarak açılacağı ifade edilmiştir. Bu kapsamda, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca okullarda yapılacak eğitimler ile ilgili son gelişeleri açıkladı.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısı sonrası basın mensuplarına önemli değerlendirmeler yapmaktadır. Buna göre 30 Eylül 2020 tarihli Bilim Kurulu toplantısı sona erdi. Bakan Koca turkuaz tablodaki değişikleri aktardı. Bugünden itibaren tabloda daha genel verilerde paylaşılacak. Okullar ne zaman açılacak sorusu basın mensupları tarafından soruldu. Bakan Koca bugünbu konunun gündeme geldiğini ifade etti. Daha önce okul öncesi eğitimleri ile ilkokul 1. sınıflarda yüz yüze eğitimlerin başlamasının ardından  covid-19 vaka sayılarının durumu ele alınarak yeni bir kararın Bilim Kurulu tavsiye kararı olarak Bakanlar Kuruluna sunulacağı ifade edildi.

Bakan Koca açıklamada, vaka syılarında herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını ifade ederek, 2. sınıflarda, 8. sınıflarda ve 12. sınıflarda eğitimlerin başlaması ile ilgili tavsiye kararın Bakanlar Kuruluna sunulacağı ifade edildi. 

Editör: TE Bilisim