Sağlık Bakanı Fahrettin Koca üniversitelerde yüz yüze eğitim ne zaman açılacağı konusunda yeni bir açıklama yaptı. Bakan koca CNN TÜRK ekranlarında yayınlanan 5N1K programına konuk oldu. Gazeteci Cüneyt Özdemir'in sorularını cevaplandıran Koca, Türkiye genelinde koronavirüs vakalarının son durumuna ilişkin de önemli sorulara cevap verdi.

Okullar Ne Zaman Açılacak?

Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı 1. sınıf ve okul öncesi öğrencileri, 21 Eylül tarihinde başlatılan yüz yüze eğitim ile birlikte, 8 sınıflar ile 12. sınıflar 12 Ekim haftasında, yüz yüze eğitimlerine başladı. Önümüzdeki haftalardan itibaren ara sınıflarda eğitimlerin başlamasından yönelik olarak çalışmalar devam ediyor. Bu konudaki gelişmeleri aşağıdaki haberimizden öğrenebilirsiniz.

Üniversitelerde Yüz Yüze Eğitim Ne Zaman Başlayacak?

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Başkanı Recep Tayyip Erdoğan üniversitelerde yüz yüze eğitimleri başlamasına yönelik olarak hazırlıkların yapıldığını ifade etti. Uzaktan eğitim ile devam eden üniversite eğitimlerinin yüz yüze olarak ne zaman açıklacağı konusunda yeni açıklamar bekleniyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yeni bir açıklama daha yaptı. Bakan Koca geçtiğimiz çarşamba günü bilim kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamaları işaret ederek bu konunun Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda kademeli eğtimlerin başlaması ile birlikte koronavirüs salgınına yönelik olarak gelişmelerin göstereceğini ifade etti. Açılan sınıflardaki o yaş gruplarının enfeksiyon oranı ile yeni bir karar alınabileceğini ifade etti. Üniversitelerde eğitimlerinin başlayacağını ifade ederek, bu konunun pandemi sürecine göre kademeli olacağını aktardı.

İŞİN OLSA