Ülkemizde bilindiği üzere liselerde kız meslek lisesi gibi kızlara özel liseler bulunmaktadır. Ortaokullarda da imam hatip liselerinin açılması ile sınıflarda sadece kız öğrencilerin ya da sınıflarda sadece erkek öğrencilerin eğitim görmesi sağlanmaktadır. Şimdi ilgili sistem YÖK'ün gündemine girdi ve resmi gazete aracılığı ile husus hakkında bilgi verildi. Buna göre onaylanması ve oluşturulması neticesinde Türkiye'nin bazı noktalarında sadece kadınlara özel kadın üniversitelerinin açılması planlanıyor.

Japonya Kadın Üniversiteleri İncelenecek

Kadın üniversitelerine yönelik sosyal medyadan yorumlar gelirken Türkiye'de bu sistemin kurulmadan önce Japonya'da uygulanmakta olan kadın üniversitelerine yönelik çalışmalar yapılacak. Bilindiği üzere Japonya'da 800 üniversite bulunuyor ve bunların 80 tanesinin yani 10'da birinin kadın üniversitesi olduğu biliniyor. Burada sistemin nasıl işlendiğine dair YÖK'ün araştırmalar yapılacağı ve sonrasında ise kadın üniversitelerinin kurulması planlanmaktadır.

Çalışmalar Başladı

Kadın üniversitelerinin net olarak hangi tarihte açılacağı bilinmiyor ancak resmi gazetede ilgili konu hakkında ilk kadın üniversitesisin akademik birimlerinin oluşturulmasına yönelik çalışmalar başlatılacağı belirtildi. Buna göre mevcut üniversitelere fakülte açmak şeklinde olmayıp kadınlara özel yeni üniversitelerin açılması planlanıyor. Bununla beraber yine mevcutta olan üniversitelerin de sadece kadınlara özel farklı bir yerleşim alanı oluşturması ve buraya fakülte açılışı da yapılabilir.