23 Kasım 2018 tarihinde başvuruları kapatan Milli Eğitim Bakanlığı, başvuru yapan kişilerde ki sayıyı görünce şaşkınlığa uğradı. 60 bin sözlü sınava alınacak adaylardan 20 bin kişi de sözleşmeli öğretmen statüsünde çalışabilecek. Fakat MEB bünyesine başvuru yapan adayların sayısı 138 bin 313 olarak belirlendi. Bu sayı sadece internet ortamı üzerinden başvuru yapan adayları belirlemekte. İnternet üzerinden olmayıp il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafında yapılan başvurularda belli olacaktır. 

Birçok kişi ii ve ilçe müdürlüklerinde onaylanacak sayıları beklerken başvuru yapılan kişilerin sayısı daha da artacağı tahmin edilmektedir. Bu durumda MEB tarafından alım sayısının 20 binden daha fazlaya çekilecek mi sorusu akıllara getiriyor. İlerleyen günlerde gelişmeleri sitemizden takip edebilirsiniz.

ÖĞRETMENLİK SINAV PUANLARI 2 YIL GEÇERLİ

MEB bünyesinde yer alan yönetmelikde değişikliğe gidildiği ve öğretmenlik sınav puanlarının iki yıl boyunca geçerli olucağı yeni düzenleme ile geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Dolasıyla 2017 ve 2018 senelerinde girilen KPSS puanları adaylar tarafından kullanılabilecek.