Ege Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Batman Üniversitesi vb. gibi okullarda bulunmakta olan Rafineri ve Petro-Kimya Teknolojisi bölümüne her sene yüzlerce aday Yükseköğretime Geçiş Sınavından elde etmiş oldukları puanlar ile girmektedir.

İki yıl boyunca ham petrol işlemesi ve petrol üretiminde ki insan gücü hakkında bilgiler edinmekte olan Rafineri ve Petro-Kimya Teknolojisi bölümü mezunları atanamadığı ve gerekli kadrolar için kendilerine hak verilmemesinden şikayetçi durumda. Buna göre Rafineri ve Petro-Kimya Teknolojisi atama bekliyor.

SESLERİNİ DUYURUYORUZ

Sosyal medya aracılığı ile gelen yorumlar da adaylar Rafineri ve Petro-Kimya Teknolojisi mezunların atanamadığı ve gerekli kurumlar için alım yapılan pozisyonlarda kendilerine müracaat hakkı verilmediği belirtilmektedir. Peki adaylar ne istiyor? Neler yapılmalıdır?

HAK VERİLSİN TALEBİ

Rafineri ve Petro-Kimya Teknolojisi mezunları kamu personeli alımı ve kamuda istihdam seferberliği kapsamında kendileri için de kadro ayrılmasını istediği gibi yine Rafineri ve Petro-Kimya Teknolojisi mezunlarının çalışabileceği kurumlarında kendileri için kadro açmasını istemektedir.

Yine Rafineri ve Petro-Kimya Teknolojisi mezunlarının çalışabileceği Türkiye Petrolleri, Makine Kimya Endüstrisi vb. kurumların personel alımı yaptığı ancak alımlarda kendilerine başvuru hakkı verilmediği gibi genel olarak alımlarda lise mezunlarına hak verildiğini belirtmektedir.

İşinOlsa olarak Rafineri ve Petro-Kimya Teknolojisi mezunlarının madur olunmaması için kamuda bu mezunlar için kadro ayrılmasını ve Rafineri ve Petro-Kimya Teknolojisi mezunlarının istihdam edebileceği kurumların personel alımlarında Rafineri ve Petro-Kimya Teknolojisi mezunlarına da başvuru yapma hakkının verilmesini umut etmekteyiz.
Editör: TE Bilisim