2020 ve 2021 eğitim ve öğretim dönemi 31 Ağustos tarihinde uzaktan eğitim ile başladı. Yüz yüze eğitimler ne zaman başlayacak sorusunun cevabı da ilerleyen günlerde açıklanmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı gerekli hazırlıkların tamamlandığını açıklayarak, 21 Eylül 2020 tarihinde yüz yüze eğitimlerin başlamasına karar verdi. İlk etapta ilkokul 1. sınıflar ile okul öncesi öğrenciler okullarda uyum eğitimlerine alınacaklar. 

PAZARTESİ OKULLAR AÇILACAK MI?

Bugün Ankara kulislerinde konuşuluyor denilerek bir iddia ortaya atıldı. İddia ise Sözcü Gazetesinden Sultan Uçar tarafından kaleme alındı. Açıklamada  Koronavirüs covid-19'un artmasından dolayı pazartesi günü okulların açılışının iptal edileceği iddia edildi. Henüz resmi kurumlar tarafından bir açıklama bulunmuyor. Cumhrubaşkanlığı tarafından Bilim Kurulu tavsiyesine göre yeni bir karar alınıp alınmayacağı merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu konudaki resmi açıklama geldiğinde an bean aktarmaya devam edeceğiz. Eğitim uzmanlarından yapılana açıklamalardan bir tanesi de Alaaddin Dinçer (Eğitim uzmanı) Ekim, Kasım aylarında vakaların artışta olması beklendiğinden yüz yüze eğitimlerin başlamasının zor göründüğü ifade edildi. 

DÜNYA GENELİNDE EĞİTİMLER BAŞLADI MI?

Dünya ülkelerinde yüz yüze eğitimler için son açıklamalara göre Kısmi yüz yüze eğitim yapan ülkelerden bir tanesi İngiltere oldu. İtalya'da bölgesel olarak yüz yüze eğitimler devam ediyor. Güney Kore ise Online eğitime geçti. Almanya'da ilk etapta yüz yüze eğitimler başladı. Vaka artışları nedeniyle online eğitim ile devam edildi. Fransa 3 vaka sınır belirlendi. bu sayıya ulaşan okullar yüz yüze eğitime ara veriyor. 

YÜZ YÜZE EĞİTİMİN AYRINTILARI;

Dersler 30 dakikalık 5 ders şeklinde olacak. 28 Eylül haftasında ise 2 gün eğitim olacak. Teneffüs araları 10 dakika olacak. Teneffüslerde sosyal mesafe kuralı için öğretmenler nöbet tutacak.