Türkiye'de Mart ayı itibariyle uzaktan eğitim başlatılırken, özel okullarda öğrenim gören öğrenciler için yemek ve servis ücretleri uzun zamandan beri tartışma konusu olmuştu. Bu konu ile ilgili yapılan görüşmeler neticesinde sürecin netleştirildiği ifade edildi.

Bakan Selçuk’tan açıklama

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapılan açıklamalarda özel okulların servis ve yemek ücretini iade etmesi konusunda kararın alındığı belirtildi. Bakan tarafından yapılan bu açıklama, aynı zamanda konu ile ilgili belirsizliği ortadan kaldırırken, Türkiye'deki milyonlarca öğrenci ve veli için de süreci netleştirilmiş oldu.

Bakan Selçuk yaptığı açıklamasında, bu kararı alırken özel okullar ile özel görüşmelerin yapıldığını ve durumun değerlendirildiğini de aktardı. Bakan Selçuk, yapılan görüşmeler neticesinde öğrencilerin hizmet almadığı servis ve yemek konusunda ücret iadesi almasının uygun olduğuna karar verildiğini ifade ederek, özel okullar tarafından bundan sonraki süreçte gerekli düzenlemelerin yapılacağını ve iade işlemleri ile birlikte mevcut sorunun sona ereceğini belirtti.

İade dönemi başlıyor

Bakan Selçuk, aynı zamanda özel okullara gerekli vergi muafiyeti ve kolaylıkları için de destek sağlanacağını ifade ederek bundan sonraki süreçte hem veli hem de özel okullar tarafında pandeminin daha hafif şartlarda geçebilmesi için devlet olarak gerekli desteğin her zaman sunulacağını belirtti. Açıklanan bu karar sonrasında ise gözler özel okullara çevrildi. Türkiye'de binlerce özel okul tarafından alınan bu ücretlerin nasıl iade edileceği, iade konusunda nasıl bir yol izleneceği belli olacak. Her özel okul tarafından bu konuda kararın okul yönetimleri tarafından verilmesi bekleniyor.