Ölçme seçme ve yerleştirme merkezi ÖSYM YKS tercih kılavuzunu açıkladı. ÖSYM Başkanlığı 2020 YKS tercih işlemleri ne zaman başlayacak? Tercih son tarihi nedir Yükseköğretim programları ve kontenjanları kılavuzu ile ilgili detayları şu şekilde açıklandı.

2020 YKS sınav sonuçları 27 Temmuz 2020 tarihinde açıklanmıştı. Adaylar 2 yıllık meslek yüksek okulu ve 4 yıllık lisans bölümlerinde okumak için gerekli olan şartlardan bir tanesi almış oldukları tyt-ayt ve ydt puanlarına göre yüksek öğrenim kurumları tercihleri yapacaklar. Tercihler ne zaman başlayacak belli oldu. YKS kılavuzuna göre 6 Ağustos 2020 tarihinde ÖSYM başkanlığına tercihleri gönderilebilecek ve öğrenciler tercihlerini 14 Ağustos 2020 tarihine kadar tamamlamaları gerekmektedir.

YKS TERCİH TARİHLERİ, KONTENJANLAR!

Tercih işlemleri nasıl yapılacak? ÖSYM üniversite adaylarına yönelik olarak açıklamış olduğu tercih kılavuzunda açıklanan detaylara göre tercih işlemlerini ÖSYM internet sitesi üzerinden aday işlemleri sistemi ile T.C. Kimlik numarası ve şifresi giriş yapmak  gerekli olacak. YKS program ve kontenjanları kılavuzda açıklandı. Tercih yapacak adayların önceki de kılavuzdaki detayları incelemeleri ve gerekli olan koşulara sağlanan kontenjanara tercih yapmaları gerekmektedir. Tercih işlemleri sadece ÖSYM'nin resmi internet sitesinde yapılacak ÖSYM bürolarından ve posta yolu ile bir tercih yapılamayacak.

2020 Yükseköğretim Kurumları (YKS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanlar Kılavuzu

TERCİH ÜCRETİ NE KADAR?

2020 Yükseköğretim kurumları sınavı YKS Yükseköğretim programları ve kontenjanları kılavuzuna göre tercih ücreti 20 TL olarak açıklandı. Adaylar YKS sonucuna göre kazandıkları üniversitelere kayıt işlemlerini 31 Ağustos ile 4 Eylül tarihleri arasında yapacaklar. İnternet üzeriden kayıt işlemleri ise 29 ile ağustos ile 2 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

https://www.osym.gov.tr/TR,19423/2020-yuksekogretim-programlari-ve-kontenjanlari-kilavuzu.html

Editör: TE Bilisim