Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi bu sene skandal kararlar almaya devam ediyor. YGS'de uygulanan 15 dakika kuralı ile dikkatleri üzerine çeken ve çok sayıda şikayet alan ÖSYM yine skandal bir karara imza attı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan son dakika açıklamasında Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) puan türlerinin değiştirildiğini ve iki Meslek Yüksek Okulu bölümünün YGS ile değil LYS sonuçları ile öğrenci alımı yapılacağını duyurdu.

BAZI MYO BÖLÜMLERİ LYS İLE ÖĞRNCİ ALACAK

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan açıklama da iki farklı MYO bölümünün YGS ile değil LYS puanları ile öğrenci alımı yapacağı duyuruldu. Buna göre Antrenörlük Eğitimi, Perfüzyon bölümleri eskiden Yükseköğretime Geçiş Sınavı puan türleri ile öğrenci alırken bu sene Lisans Yerleştirme Sınavı puanı ile öğrenci alımı yapacak.

BAŞVURULAR BUGÜN BİTİYOR

Antrenörlük Eğitimi, Perfüzyon bu iki bölüme girmek isteyen adayların kesinlikle LYS başvurularını yapması gerekmektedir. Eğer bu bölümlere girmek isteyen adaylar LYS başvurularını yapmazsa malesef Antrenörlük Eğitimi, Perfüzyon bölümlerine girmeyecektir. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan açıklama da başvuru sürelerinin uzatıldığına dair her hangi bir bilgi yok ve başvurular 17 Nisan 2017 tarihi itibari ile bitiyor.

TÜM ÖSYM HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ