Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM'den son dakika bir açıklama geldi.

ÖSYM 2020/6 KPSS tercih sonuçları açıklandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının sözleşmeli memur alımı başvurularının tamamlanmasının ardından tercih yapan adaylar 8 Mayıs 2020 cuma günü saat 14:30'dan itibaren sonuçları ÖSYM sonuç sorgulama sayfasından öğrenebilecekler. Adaylar yerleştirme sonuçlarını

KPSS tercih sonuçlarına https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve Aday şifresi ile giriş yaparak erişebilirler.

BOŞ KENTANJAN KALMADI!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal veriler belli oldu. Tercih yapan aday sayısı lisans düzeyinde 14 bin 13 olurken, önlisans mezunu 761 kişi tercih boş kalan kontenjan ise olmadı.

LİSANS EN DÜŞÜK PUANLAR;

84,39022 puan ile Burdur Mühendis kadrosunda atama gerçekleştirildi. Şehir planlayıcısı kadrosunda ise Erzincan ilinde 85 puan ile atama gerçekleşti.

ÖNLİSANS EN DÜŞÜK ATAMA PUANI;

Önlsians mezunu adaylar arasından büro personeli kadrosunda Hakkari ilinde 71,65900 puan ile atanma oldu. Çevre ve Şehriclik Bakanlığı - Iğdır ilinde atama puanı 71,90012 olarak açıklandı.

YENİ KPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN ALINACAK!

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi atamalardan KPSS tercihleri 14 ile 21 Temmuz tarihlerinde alınacak .Dİğer bir atama ise Aralık ayında bekleniyor. Gelişmeleri takip etmek için TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim