12 Mart 2017 tarihinde yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçları 28 Mart 2017 tarihi ile açıklandı. Buna göre ÖSYM tarafından yapılan duyuru sonucunda YGS'de 655 bin adayın baraj puanı altında kaldığı öğrenilmişti.

Bu açıklamanın ardından Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarına göre kaç bin adayın sıfır çektiği merak edilmekteydi. Sonun da puan hesaplamalarına göre YGS'de kaç bin adayın sıfır çektiği de öğrenildi. Buna göre YGS'de kaç bin aday sıfır çekti? YGS'de sıfır puan alan aday sayısı kaç

DUYURU YAPILDI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) puan hesaplamalarının sona ermesi ile kaç bin adayın sıfır çektiği öğrenildi.

Sıfır Çeken Aday Sayısı: 37 Bin

Buna göre ÖSYM aracılığı ile yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) puan hesaplamalarında toplam 37 bin adayın sıfır çektiği öğrenildi. YGS'ye toplam 2 milyon 300 bine yakın aday başvuru yaparken sınava 100 bin civarı aday katılmadı ve 2 milyon 200 bine yakın aday sınava girdi.

Bu adayların 655 bini baraj puanı olan 180'in altında kaldı. Yine 37 bin aday ise 655 bin adayın içerisinde bulunmakta olup bu adaylarda YGS'den sıfır puan aldı.
Editör: TE Bilisim