Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM bilindiği üzere sınav sorularını bir dönem resmi internet sitesi üzerinden yayımlamaktaydı. Ancak sonradan alınan kararlar ile sorular sadece belirli zaman aralıklarında sınava giren öğrenciler için paylaşıldı.

Daha sonrasında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM aldığı karar ile soruların sadece belirlenecek yüzdesinin yüzde 10'unun kamuoyuna duyurulacağını belirtmişti. Buna göre sorular artık havuzdan seçileceği için böyle bir uygulamaya gidiliyordu fakat bugün ÖSYM'den önemli bir açıklama yapıldı.

SINAV SORULARI ve CEVAPLARI YAYIMLANDI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM resmi internet sitesinde yer almakta olan çıkmış sorular bölümü aracılığı ile 2017 dahil olmak üzere tüm üniversite sınav soruları ve cevapları paylaşıldı. Peki adaylar bu sınav soruları ile yanıtlarına nasıl ulaşacak? Buna göre adayların hemen http://osym.gov.tr/TR,15045/osys-cikmis-sorular.html linkini kopyalaması ve tarayıcılarının url bölümüne yapıştırması gerekmektedir. Bu link üzerinden adaylar 2017 dahil geçmişe yönelik tüm üniversite sınav soruları ve cevaplarına ulaşabilir istediği soruya bakabildiği gibi cevabını da öğrenebilir.

Editör: TE Bilisim