Ülkemizde yıllık olarak ortalama 400 bin civarı öğrencinin katılım sağladığı en önemli sınavlardan bir tanesi olan Dikey Geçiş Sınavı DGS bilindiği üzere bundan önce sadece 17 sınav merkezinde yapılmaktaydı. Bu durumdan çok fazla mağdur olan öğrenci bulunurken adaylar Dikey Geçiş Sınavı DGS'nin tüm Türkiye'de yapılmasını talep etmekteydi.

Geçtiğimiz senede dahil olmak üzere Dikey Geçiş Sınavı DGS belirlenen en çok başvurunun olduğu sadece 17 sınav merkezinde düzenleniyordu. Fakat 400 bin civarı adayın katılım sağladığı sınavda ufak illerde yaşayan binlerce öğrenci mağdur olduğu için konuya Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi el atarak müjdeli haberi kamuoyuna duyurdu.

DGS TÜM TÜRKİYEDE YAPILACAK!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile Dikey Geçiş Sınavı DGS hakkında çok önemli bir duyuru yapıldı. Yapılan açıklama da bundan sonra 17 sınav merkezi koşulunun kaldırılacağı ve Dikey Geçiş Sınavı DGS'nin tüm Türkiye genelinde yapılacağı müjdelendi. Bu haber ile çok sayıda adayın yüzü gülmüş oldu.

Bilindiği üzere ALES sınavı da sadece katılımların çok olduğu yerlerde yapılmaktaydı ancak bu sene denemeli olarak tüm Türkiye genelinde yapılacak. Dikey Geçiş Sınavı DGS'de de aynı durum söz konusu oldu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Dikey Geçiş Sınavı DGS sınavını bu sene tüm Türkiye genelinde yaptıktan sonra her hangi bir zorluk ile karşılaşmadığı sürece bundan sonra sınavların 81 ilin hepsinde yapılması bekleniyor.