Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) yaptığı duyurusunda Öğretmenlik Alan bilgisi Testi (ÖABT) konu dağılımları ve sürelerin yeniden düzenlendiğine yönelik açıklama gerçekleştirdi. Açıklamasında konu dağılımları ve sürelerin yeniden düzenlenmesinin dışında, DPB ile imzalanan protokole ilişkin bilgilendirmeyi de sağlayarak, sınav tarihini açıklayan ÖSYM, şu ifadelere yer verdi:

" 2019 yılında Türkçe Öğretmenliği, İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, Tarih Öğretmenliği, Coğrafya Öğretmenliği, Matematik (Lise) Öğretmenliği, Fizik Öğretmenliği, Kimya Öğretmenliği, Biyoloji Öğretmenliği, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, Yabancı Dil (İngilizce) Öğretmenliği, Rehber Öğretmen, Sınıf Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği, İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmenliği ve Beden Eğitimi Öğretmenliği alanlarında Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 28 Temmuz 2019 tarihinde uygulanacaktır. "

Tüm alanlarda soru sayısı 75' e çıkarılmıştı

ÖABT soru sayısı 50' den 75' e çıkarılmıştı, ilgili düzenleme sonrasında adaylara testlerde yer alacak örnek sorulara ilişkin bilgilendirmeler de sağlanarak, bağlantılar üzerinden erişimlerine olanak tanınmıştır. İlgili duyurunun tamamına aşağıda yer alacak bağlantı üzerinden erişim sağlamak mümkün olacaktır. Toplamda 18 alanda uygulanacak sınava yönelik konu dağılımlarına ve örnek sorularına erişmek için gerekli bağlantılar aşağıdadır.

Duyuru ve örnek sorulara erişmek için buraya tıklayınız.

Tüm öğretmen haberleri, KPSS, MEB ve eğitim haberlerinden isinolsa.com mobil uygulamalarımız aracılığıyla ilk siz haberdar olmak için aşağıdaki indirme bağlantılarını kullanabilirsiniz.

iOS> Tıklayınız

Android> Tıklayınız

Instagram' da bizi takip etmek için tıklayınız.